METEEN CONTACT? INFO@PRECIOUSPEOPLEFOTOGRAFIE.NL FOTOGRAAF IN AMERSFOORT

Hoe gaat een newborn shoot in Amersfoort?

Precious People Fotografie - Nika--3

Een newborn shoot in Amersfoort bij Precious People Fotografie

Als newbornfotograaf krijg ik heel vaak vragen over hoe een newborn shoot in Amersfoort en omstreken nou precies werkt. Ik krijg dan vragen als; hoe oud moet mijn baby zijn? Wat moet ik meenemen naar een newborn shoot? Hoe kan ik mij voorbereiden op een newborn shoot? Of, kan een newbornshoot ook bij mij thuis? Dus ik dacht, laat ik weer eens een blog schrijven over een recente newbornshoot die ik heb gedaan. Dan beantwoord ik hopelijk alle vragen over newborn shoots die jij hebt!

Hoe oud moet mijn baby zijn?

Meestal geef ik aan dat een baby tussen de 6 en 20 dagen oud moet zijn voor een newborn shoot. Zo krijg je echt het kleine, pasgeboren baby’tje op de foto. Maar, bij deze newborn shoot was de baby al iets ouder! Dat maakte deze newborn shoot niet minder leuk of mooi, want dit betekende dat ze al lekker kon lachen naar de camera en dat ze al heel alert was. Ook erg mooi om vast te leggen! 

Het enige is dat ze ab-so-luut niet wilde slapen. Elke keer als ik haar in slaap had en ik legde haar weg, gingen die oogjes weer open. Maar ach, who cares? Die grote, heldere oogjes van haar komen heel mooi over op de foto’s. Dus als je denkt dat je al te laat bent voor een newborn shoot, stuur mij dan toch even een mailtje sturen want ik kan je vast nog wel helpen! 

Newborn shoot in Amersfoort of bij jou thuis?

Deze mooie meid kwam samen met haar ouders bij mij in Woudenberg, bij Amersfoort in de studio. Ik doe ook wel newborn shoots thuis, maar dan kan ik natuurlijk maar een selectie aan accessoires meenemen. De eerste maanden van corona deed ik even geen newborn shoots meer bij mensen thuis, maar ik ben nu langzaam de newborn shoots bij mensen thuis weer gaan oppakken. Zoals ik al zei kwam dit stel bij mij in Amersfoort in de studio en eigenlijk raad ik dit ook altijd aan! Hier is het daglicht goed, kan ik de warmte goed krijgen voor de baby én hier heb je heel veel keuzes uit verschillende accessoires voor de newborn shoot. 

Het kiezen van de perfecte accessoires voor jouw baby 

Bij mij in de studio mogen de ouders zelf de accessoires voor de shoot uitkiezen. Ik heb hier een hele kast VOL met accessoires! De ouders kunnen dan kiezen tussen verschillende kleuren voor de kleding en overige accessoires. Als ouders hoef je zelf niks mee te nemen naar de shoot! Ik heb alles in mijn studio liggen.

Newborn shoot in Amersfoort

Ondertussen ga ik aan de slag met de baby. Ik begin een newborn shoot altijd heel rustig, relaxed en warm. Ook heb ik bijvoorbeeld een verstuiver aan staan met een lavendelgeurtje. Daar worden de baby’s lekker doezelig van en de ouders soms ook. Ik heb regelmatig dat de ouders hier gapend op de bank zitten. Want ja, dat krijg je in zo’n lekkere warme ruimte met een lavendelgeurtje en met al die gebroken nachten 😉 

Aan de slag; zo gaat een newborn shoot in Amersfoort! 

Als ik de setting klaar heb staan en de ouders de accessoires hebben gekozen dan ga ik aan de slag! Eerst ga ik heel rustig de baby omkleden. Hier neem ik echt de tijd voor door steeds te wiegen en rustig te kletsen. Bij newborn shoots merk je dat elke baby weer anders is. Sommige baby’s kun je zo uit de maxi cosy op de posing bag leggen, terwijl andere baby’s een half uur nodig hebben voor ze echt doezelig genoeg zijn. Maar dat maakt niet uit, soms moet je gewoon even geduld hebben! 

Deze meid ging helemaal niet slapen. Maar dat was niet erg! Ze was heel vrolijk en lachte steeds naar de camera. Ze vond alles leuk, gezellig en interessant. De ouders van deze vrolijke meid hebben gekozen voor aarde tinten in de accessoires, neutrale kleuren zoals wit, beige, lichtbruin en grijs. En ook van deze teil waren ze fan! 

De perfecte pose 

Tijdens een newborn shoot schiet ik veel verschillende poses, ik hou van variatie. Soms komen de ouders ook zelf met poses die ze erg mooi vinden. Dat was ook het geval tijdens deze newborn shoot! Deze pose waar de baby op de hand van haar vader ligt is echt een pose die dit stel graag wilde. Ze hadden deze al eerder gezien en vonden die idee erg tof. En wat is het een mooi plaatje geworden! Ze kijkt zo leuk in de camera. Op mijn Instagram staan nog veel meer leuke voorbeelden van newbornfoto’s!

Ik heb de komende weken nog een aantal newborn shoots staan. Echt variërend van baby’s die net zijn geboren, tot een paar weken oud. Best druk dus qua newborn shoots! Maar wat vind ik dat leuk, want eigenlijk is dit toch stiekem wel mijn eerste liefde als het gaat om fotografie, ssst. 

Heb jij na het lezen van deze blog nog meer vragen over een newborn shoot en wil je graag meer informatie? Download dan gratis het newborn magazine!

Meer blogs

Bruiloft in Amersfoort

Prachtige bruiloft in Amersfoort

Het bruiloften seizoen is weer van start gegaan! Ik geniet er ZO van om weer prachtige koppels vast te leggen. Deze maand mocht ik fotograferen op een bruiloft in Amersfoort van Michel en Davina. Benieuwd naar de foto’s? Lees dan zeker verder!

Read More »

Dank je wel dat je de tijd hebt genomen om mijn website te bekijken. Wil je nog meer zien of wil je me meteen een berichtje sturen?

Download nu

gratis trouwgids

© 2019 All Rights Reserved
Shopping Basket