AU! Dat ging even mis. Zomer én herfstshoot!

Adema9.jpg

Gezinsshoot in Ede

SKELTER

De eerste keer dat ik met dit heerlijke gezin foto's ging maken, was het nog zomer. Het was heerlijk warm, wat altijd fijn is voor een buiten shoot ;) . We gingen in Ede Noord het Veldhuizerbos in, waar zowel bos als gras en water zijn. Ideaal voor een familieshoot. Papa ging op de skelter met de jongens dus de sfeer zat er meteen goed in. Helaas duurde dat niet lang...

We hadden nog maar een paar foto's gemaakt toen we een groepje bomen tegenkwamen. Terwijl we ook daar gingen schieten, schaafde de oudste zijn arm aan een boom. Echt niet leuk! Hij had pijn en wilde graag een pleister. En natuurlijk was het plezier in de shoot helemaal weg. We probeerden nog even, maar al snel werd duidelijk dat het voor iedereen leuker was als we de shoot later nog even af zouden maken. Gelukkig waren de eerste foto's wel leuk geworden!

Papa met zoon nummer 2

Papa met zoon nummer 2

HERFST

We besloten de tweede helft van de shoot in de herfst te plannen. Zo zouden we meteen twee verschillende series foto's hebben. De ochtend dat we de tweede keer fotograferen planden, was het niet heel zonnig. Als fotograaf ben ik daar juist wel blij mee, omdat we dan geen rekening hoeven houden met zonnevlekken, schaduw enz. 

Een shoot met kinderen doe ik altijd spelenderwijs. Ik breng attributen mee om de aandacht te trekken en de kinderen aan het lachen te maken. En ik probeer de kids zo natuurlijk mogelijk op de foto te krijgen. Als ze het liefst op papa's nek willen zitten, dan is dat helemaal prima! 

DAMETJE

Deze keer was het kleine meisje ook niet moe, dus kon ze lekker uit de draagzak en in de bladeren spelen. Wat een dametje zeg! Ze had het prima naar haar zin en ging er echt even voor zitten. Met haar guitige koppie deed ze me smelten. En jullie vast ook ;)

gezinsshoot-ede-adema3.jpg