Hoe gaat een newborn fotoshoot in Amersfoort?

newborn fotograaf amersfoort leusden

Een newborn fotoshoot in Amersfoort bij Precious People Fotografie

Als newbornfotograaf krijg ik heel vaak vragen over hoe een newborn fotoshoot in Amersfoort en omstreken nou precies werkt. Ik krijg dan vragen als; hoe oud moet mijn baby zijn? Wat moet ik meenemen naar een newborn shoot? Hoe kan ik mij voorbereiden op een newborn shoot? Of, kan een newbornshoot ook bij mij thuis? Dus ik dacht, laat ik weer eens een blog schrijven over een recente newbornshoot die ik heb gedaan. Dan beantwoord ik hopelijk alle vragen over newborn shoots die jij hebt! Als award winning newborn fotograaf is dit namelijk mijn grootste passie.

Hoe oud moet mijn baby zijn?

Meestal geef ik aan dat een baby tussen de 6 en 20 dagen oud moet zijn voor een newborn shoot. Zo krijg je echt het kleine, pasgeboren baby’tje op de foto. Zo’n kleintje krult zich dan namelijk nog mooi op en is goed te poseren voor die Anne Geddes achtige newborn foto’s.

Maar soms komt er echt nog wel een ouder kindje binnen en ook die zetten we mooi op de foto. Dus als je denkt dat je al te laat bent voor een newborn fotoshoot , stuur mij dan toch even een mailtje sturen want ik kan je vast nog wel helpen! 

Newborn shoot thuis of in de studio

De ouders komen met hun pasgeboren baby naar Woudenberg, bij Amersfoort in de fotostudio. Hier is het daglicht goed, kan ik de warmte goed krijgen voor de baby én hier heb je heel veel keuzes uit verschillende accessoires voor de newborn shoot. Daarom doe ik geen newborn fotoshoots thuis meer, omdat ik jullie ook zulke mooie foto’s gun!

Het kiezen van de perfecte accessoires voor jouw baby 

Bij mij in de studio mogen de ouders zelf de accessoires voor de shoot uitkiezen. Ik heb hier een hele kast VOL met accessoires! De ouders kunnen dan kiezen tussen verschillende kleuren voor de kleding en overige accessoires. Als ouders hoef je zelf niks mee te nemen naar de shoot! Ik heb alles in mijn studio liggen.

Ondertussen ga ik aan de slag met de baby. Ik begin een newborn shoot altijd heel rustig, relaxed en warm. Ook heb ik bijvoorbeeld een verstuiver aan staan met een lavendelgeurtje. Daar worden de baby’s lekker doezelig van en de ouders soms ook. Ik heb regelmatig dat de ouders hier gapend op de bank zitten. Want ja, dat krijg je in zo’n lekkere warme ruimte met een lavendelgeurtje en met al die gebroken nachten 😉 

Aan de slag; zo gaat een newborn fotoshoot in Amersfoort! 

Als ik de setting klaar heb staan en de ouders de accessoires hebben gekozen dan ga ik aan de slag! Eerst ga ik heel rustig de baby omkleden. Hier neem ik echt de tijd voor door steeds te wiegen en rustig te kletsen. Bij newborn shoots merk je dat elke baby weer anders is. Sommige baby’s kun je zo uit de maxi cosy op de posing bag leggen, terwijl andere baby’s een half uur nodig hebben voor ze echt doezelig genoeg zijn. Maar dat maakt niet uit, soms moet je gewoon even geduld hebben! 

De perfecte pose 

Tijdens een newborn shoot schiet ik veel verschillende poses, ik hou van variatie. Soms komen de ouders ook zelf met poses die ze erg mooi vinden. En dat kan natuurlijk ook! Laat me gerust weten welke foto’s jij graag zou willen hebben. Op mijn Instagram staan nog veel meer leuke voorbeelden van newbornfoto’s!

Ik heb de komende weken nog een aantal newborn shoots staan. Echt variërend van baby’s die net zijn geboren, tot een paar weken oud. Best druk dus qua newborn shoots! Maar wat vind ik dat leuk, want eigenlijk is dit toch stiekem wel mijn eerste liefde als het gaat om fotografie, ssst. 

Heb jij na het lezen van deze blog nog meer vragen over een newborn shoot en wil je graag meer informatie? Download dan gratis het newborn magazine!

Meer blogs

Dank je wel dat je de tijd hebt genomen om mijn website te bekijken. Wil je nog meer zien of wil je me meteen een berichtje sturen?

Download nu

gratis trouwgids

© 2019 All Rights Reserved