Hoeveel kost een trouwfotograaf?

hoeveel kost een trouwfotograaf bruidsfotograaf Amersfoort

Hoeveel kost een trouwfotograaf en waarom verschillen de kosten zo er tussen fotografen? Goede vraag, blij dat je hem stelde 😂

De tarieven van een fotograaf zijn gebaseerd op een aantal onderdelen, scroll verder onder de foto’s.

– Ervaring. Een beginnende fotograaf zal lagere prijzen vragen dan een ervaren fotograaf. Hoe meer ervaring, hoe beter de kwaliteit van de foto’s. Een ervaren fotograaf heeft veel tijd en geld gestopt in ontwikkeling en professionalisering

– Gear. Een fotograaf die veel en moderne apparatuur heeft, zal hogere tarieven rekenen. Apparatuur is duur, maar zorgt ook voor betere foto’s met meer scherpte, details en mooiere kleuren.

– Tijd. Het wisselt per fotograaf hoeveel tijd er in één bruiloft zit. De ene fotograaf heeft 10 minuten per foto edit nodig (x500!) de ander doet het in 1 of 2 minuten. Dat is een kwestie van ervaring en skills. Ik merk dat meer ervaren fotografen beter fotograferen waardoor er minder bewerking nodig is en dat zij sneller kunnen editten omdat ze dat goed in de vingers hebben. Maar als een fotograaf zoveel tijd nodig heeft voor de bewerking, dan is dat natuurlijk deel van de prijs.

– Album. De meeste fotografen bieden een album aan in de pakketten, omdat dat voor ons voordelig is met belastingtarieven. De ene fotograaf levert een basisalbum dat gemaakt is bij een ‘standaard’ bedrijf, de ander zorgt voor een uitgebreid album, een handgemaakt album of een album met een box er omheen. Dus denk jij: hoeveel kost een trouwfotograaf? Leg dan goed de pakketten naast elkaar

– Beschikbaarheid. Een trouwfotograaf die al helemaal is volgeboekt, zal de prijzen verhogen. Een fotograaf die niet veel boekingen heeft, zal wat lager zitten. Let dus wel goed op: juist als je een wat duurdere fotograaf hebt, kan dat betekenen dat hij/zij zo goed is dat hij/zij snel volgeboekt zit. Dat kan iets zeggen.

Hoeveel kost een trouwfotograaf

Dus ja, de prijzen verschillen tussen fotografen. Ga vooral af op wat jij belangrijk vindt en check goed reviews en portfolio’s. Beknibbel niet op je fotograaf, maar ga ook niet voor de allerduurste, dat is echt niet nodig!

Meer weten over mijn pakketten en prijzen? Download het gratis trouwmagazine

Meer blogs

Dank je wel dat je de tijd hebt genomen om mijn website te bekijken. Wil je nog meer zien of wil je me meteen een berichtje sturen?

Download nu

gratis trouwgids

© 2019 All Rights Reserved