Hoe kies je een trouwfotograaf?

trouwfotograaf amersfoort creatieve bruidsfotograaf woudenberg

Waar let je op bij het kiezen van je droomfotograaf voor je bruiloft? Ik noem altijd drie onderdelen die je moet bevragen bij de kennismaking.

1: Persoonlijkheid. Een extraverte fotograaf brengt een hele andere vibe mee naar de bruiloft dan een introverte fotograaf. Een trouwfotograaf die van humor houdt zal heel anders zijn dan een fotograaf die wat serieuzer is. Zorg dat je een fotograaf kiest die qua persoonlijkheid past bij je bruiloft. Hij of zij is er de hele dag bij, op de meest intieme momenten. Dat is minstens zo belangrijk als de foto’s zelf!

2: Stijl: Elke fotograaf heeft een eigen stijl. Als het goed is, zal elke fotograaf beamen dat hij/zij professioneel, geduldig, creatief en gepassioneerd is. Maar het verschil zit hem in die onderscheidende elementen. Zijn de foto’s licht of donker, met veel of weinig contrast, met veel of weinig kleur, met hoge of lage verzadiging. Bevraag de fotograaf daarop en check of zijn/haar stijl consistent is in alle galerijen in het portfolio en of dat past bij jullie!

3: Werkwijze: bij verschillende fotografen zul je verschillende werkwijzen tegenkomen. Elke fotograaf kan de belangrijke momenten vastleggen en zorgt te fotograferen wat belangrijk is. Maar weer komt het aan op de verschillen. Is de fotograaf alleen maar op de achtergrond (journalistiek) of regisseert hij/zij de poses en platen (editorial), gebruikt de fotograaf opdrachtjes of laat hij/zij het poseren aan jullie over? Gebruikt de fotograaf technische gadgets zoals drone en flitser of gebruikt hij/zij vooral daglicht? Heeft de fotograaf veel of weinig tijd nodig voor de fotoshoot en de bewerking. En zo zijn er meer dingen om te bespreken.

Hoe kies je een trouwfotograaf?

Kijk dus goed naar het portfolio van de fotograaf en bevraag hem of haar op deze specifieke onderdelen. Zo ontdek je of dit echt een match is voor jullie! Begin met het downloaden van mijn gratis trouwmagazine om alle informatie te lezen en stuur een berichtje voor een gratis en vrijblijvende kennismaking!

Meer blogs

Dank je wel dat je de tijd hebt genomen om mijn website te bekijken. Wil je nog meer zien of wil je me meteen een berichtje sturen?

Download nu

gratis trouwgids

© 2019 All Rights Reserved