Dit maak ik allemaal mee als Newborn Fotograaf in Amersfoort!

Newborn Fotograaf Amersfoort

Newborn Fotograaf Amersfoort

Als newborn fotograaf in Amersfoort en omstreken maak ik van alles mee! Hele jonge baby’s van een paar dagen oud, baby’s van een aantal weken oud, grote baby’s, kleine baby’s, baby’s die huilen, lachen, slapen of juist heel lang wakker blijven. Of een baby die per ongeluk zijn moeder onder plast. Oeps! Bedenk het zo gek niet en ik heb het meegemaakt! En dat maakt mijn werk als newborn fotograaf ook zo fantastisch. Geen shoot is hetzelfde! Deze shoot met baby Puck was dan ook erg bijzonder. Waarom? Dat lees je in deze fotoblog! 

Het bijzondere aan deze newbornshoot was dat Puck is geboren toen ze 36 weken oud was. Dat is 4 weken eerder dan gepland! Baby’s die vroeg geboren worden hebben automatisch meer moeite om zichzelf warm te houden. Het is daarnaast ook erg belangrijk dat een baby sterk genoeg is om naar de studio te komen. Met de ouders van Puck had ik dan ook afgesproken om te wachten met de newbornshoot tot de baby twee weken oud was. Het is echt gek om te bedenken dat Puck dan eigenlijk nog twee weken in de buik had moeten zitten!

Newborn studio in Woudenberg

Na twee weken was het dan eindelijk zo ver, de newbornshoot van baby Puck! Omdat Puck twee weken oud was, was haar huidskleur ook minder geel. Misschien wist je dit nog niet, maar pasgeboren baby’s hebben vaak een beetje een gelige kleur. Ik herinner mij dit ook nog erg goed van de geboorte van mijn eigen dochter. Mijn dochtertje Bente is geboren met 38 weken en was ook best wel klein! Bente woog 2900 gram en was ook best geel. Dat zie je echt goed op de foto’s die ik heb gemaakt in de dagen direct na haar geboorte. Ik zag pas achteraf hoe geel Bente eigenlijk was en daar schrok ik best een beetje van! 

Puck was ook een beetje geel net na haar geboorte, maar twee weken later toen ze bij mij in de studio kwam was dat zo goed als weg en kon ze zichzelf ook al veel beter warm houden. Puck woont samen met haar ouders hier in Woudenberg dus dat was lekker dichtbij! Het was heel leuk om mensen uit de buurt over de vloer te hebben. Vaak komen mensen hier vanuit Amersfoort, Ede, Leusden, Veenendaal en nog veel meer plekken voor newbornshoots. Als newborn fotograaf in Amersfoort en omstreken vind ik het heel leuk om mensen vanuit het hele land over de vloer te hebben, maar uit mijn eigen dorpje is toch ook wel heel leuk!

En wat is het toch leuk om zo’n kleine baby in mijn studio te hebben. Eigenlijk dus nog maar 38 weken oud, of twee weken, net hoe je het bijhoudt. 😉 Puck was echt klein en fijntjes, maar PRACHTIG. Puck had bijvoorbeeld een heel mooi, gaaf huidje. Bij jonge baby’s zie je vaak baby acne, wat ook heel normaal is, maar Puck had dit niet! 

Slapen tijdens de newbornshoot in Amersfoort

Puck was heel lief en ging lekker slapen. We hebben wel echt de tijd genomen om haar in slaap te krijgen, dat is altijd heel erg belangrijk. Je kan beter de tijd nemen om een baby goed in slaap te krijgen en daarna pas aan de slag gaan. Dit werkt echt veel beter! 

Newborn Fotograaf Amersfoort

Happy baby, happy newborn fotograaf 😉

En ze was zo happy, kijk die lach nou! Ik had haar heerlijk ingewrapt, zodat ze lekker stevig en warm lag. Dit vond Puck zo lekker dat ze gewoon ging lachen tijdens de shoot! Dat maakt de foto’s van deze babyshoot toch wel echt heel bijzonder en mooi. Als newbornfotograaf weet ik heel goed wat de verschillende fases in de slaap zijn waardoor ik ook precies weet wanneer de lachjes komen.

Newborn met papa en mama

De vader was ook bij de shoot, dus we hebben ook foto’s gemaakt met het gezinnetje en met papa en mama alleen. Daarna ging paps lekker naar zijn werk en konden wij nog even verder met newborn foto’s maken. 

Omdat Puck zo goed sliep kon ik haar heel goed inpakken in verschillende setjes. We hebben dan ook allerlei verschillende settings gedaan met mandjes, op de bean bag en met nog veel meer verschillende props en accessoires. En ze bleef maar lachen tijdens al deze veranderingen!

Nieuwe props & accessoires voor newbornshoots in Amersfoort!

Ik heb de laatste tijd een aantal nieuwe props gekocht, eigenlijk om gewoon meer variatie te kunnen bieden aan mijn klanten. Het setje met de oortjes zijn bijvoorbeeld van Ma freubel. En de set met de roze achtergrond is van de backdropshop. Ik ben dus echt super blij met al mijn nieuwe accessoires! Ik heb er nog VEEL meer dan deze. Wellicht ga ik nog wat portfolio shoots doen om wat meer van deze setjes op de foto te krijgen want ik kan niet wachten om al deze setjes te showen aan jullie!!

Meer blogs

Dank je wel dat je de tijd hebt genomen om mijn website te bekijken. Wil je nog meer zien of wil je me meteen een berichtje sturen?

Download nu

gratis trouwgids

© 2019 All Rights Reserved