Regen op je bruiloft

Stel je voor…is het eindelijk je grote dag, heb je regen op je bruiloft…

Nou, geen paniek hoor. Want ook met regen kunnen we hele toffe foto’s maken. En in al die bijna 100 bruiloften die ik heb gefotografeerd is het vrijwel nooit voorgekomen dat het de hele dag regende. Zoals deze bruiloft van D&P, al weer een paar maandjes terug. Ik laat je in deze blog zien dat je echt niet bang hoeft te zijn voor regen op je bruiloft en ik geef je meteen wat tips over wat je kunt doen op zo’n moment.

Trouwfoto’s op de hei

Ik was niet alleen naar deze bruiloft, maar samen met Serge Smulders, een collega en goede vriend. Hij begon bij de bruid, ik bij de bruidegom, zodat we samen een mooi verhaal konden vertellen. De ochtend was nog droog en had mooie wolken in de lucht. Je hoort misschien soms fotografen zeggen dat ze liever geen zon hebben op de bruiloft, maar dat maakt voor mij niet uit. Ik maak van elke situatie een prachtige foto. De first look konden we zelfs gewoon buiten doen en daarna de foto’s op de heide waren ook helemaal top, met een mooie wolkenpartij in de lucht.

Trouwceremonie binnen

De bruidegom is een agent en dus moest er natuurlijk ook een politie escorte op deze bruiloft bij komen. Nadat we op de ceremonie locatie waren aangekomen, maakten we natuurlijk ook nog even foto’s van het bruidspaar met de motoren. De bruid durfde het zelfs aan om op de motor te zitten.

De trouwceremonie van dit mooie stel was binnen in een stijlvolle ruimte met kaarsen. Deze woorden zijn passend: intiem, emotioneel, gezellig, vrolijk, alles kwam voorbij! En door gebruik te maken van de kaarsen kon ik er mooie intieme trouwfoto’s van maken.

Taart en toost op de bruiloft

Na de huwelijksceremonie was het tijd voor taart en toost en dat kon zelfs ook nog buiten. Maar net toen de proost geweest was en de champagne in de glazen zat, begon het te regenen. Waar alle gasten naar binnen renden, renden Serge en ik juist naar buiten! Want wij zagen meteen een tof plaatje voor ons om te maken. Dus: regen op je bruiloft? Zorg voor een doorzichtige paraplu zodat je toffe foto’s kunt maken!

Bijzondere trouwfoto’s

Natuurlijk hebben we toen het droog werd ook nog bijzondere trouwfoto’s gemaakt met onder andere flitsers en meer. Wist je trouwens dat ik meerdere flitsers meeneem én ook altijd een doorzichtige plu bij me heb? Just in case 😉

Meer blogs

Dank je wel dat je de tijd hebt genomen om mijn website te bekijken. Wil je nog meer zien of wil je me meteen een berichtje sturen?

Download nu

gratis trouwgids

© 2019 All Rights Reserved