Winterbruiloft – ideeën en voorbeelden

winterbruiloft

De meeste bruidsparen trouwen in de lente of de zomer. Als trouwfotograaf is mijn hoogseizoen echt van mei tm sept. Maar ik maak ook heus trouwfoto’s buiten die maanden. Zo heb ik volgende week (januari 2023) mijn eerste bruiloft van dit jaar en was de laatste een echte winterbruiloft halverwege december. In dit artikel wil ik je meenemen door een paar voorbeelden van een winterbruiloft en wat ideeën waar je aan zou kunnen denken bij het organiseren van zo’n winterbruiloft.

Winterbruiloft – Sneeuw en ijs

In Nederland weet je natuurlijk nooit of er sneeuw ligt op je bruiloft. Het is altijd maar afwachten. Als je gaat voor een winterbruiloft met sneeuw en ijs, dan kun je het beste gaan voor de maanden januari en februari. En dan het liefst in de provincie Drenthe of Limburg, want daar liggen statistisch gezien de meeste dagen sneeuw.

Maar weet je, het kan zomaar heel anders lopen. Zo had ik een bruidspaar dat trouwde op 15 dec. Wat denk je? Geen sneeuw. Maar omdat het een pandemie bruiloft was, deden ze het tweede deel nog eens, op 31 maart. En wat denk je? Dikke sneeuw! Natuurlijk moesten we toen nog even naar buiten om daar foto’s van te maken. Tip: Kies voor een fotograaf die met externe flitsers kan werken, anders krijg je die sneeuwvlokken nooit mooi in beeld.

Tekst gaat verder onder de foto

Het ijs op

Bij een echte winterbruiloft hoort natuurlijk ook ijs. Maar dan moet het wel flink vriezen. Ik had enorm geluk toen ik afgelopen december naar Hellendoorn ging voor een bruiloft en ik daar sneeuw en ijs tegenkwam. De bruid moest even wat moed bij elkaar rapen, maar ze ging er helemaal voor. En dat niet alleen, er was ook nog mist! Tip: neem wel een sjaal of stola mee om het een beetje warm te hebben.

TIPS

  • regel mooie lampjes
  • maak gebruik van vuurkorven
  • neem een sjaal of stola mee
  • gebruik sterretjes en vuurwerk
  • gebruik eventueel nepsneeuw voor foto’s
  • kies een goede trouwfotograaf die kan fotograferen in donker en met winterse omstandigheden

Meer blogs

Dank je wel dat je de tijd hebt genomen om mijn website te bekijken. Wil je nog meer zien of wil je me meteen een berichtje sturen?

Download nu

gratis trouwgids

© 2019 All Rights Reserved